November 8

– Bord til én!

0  comments

Jeg har erfart at når jeg endrer fokus, og måten jeg ser på en situasjon på så endrer ofte også selve situasjonen seg. Jeg tror alle jobber har det ved seg at det er sider ved den som vi ikke er like glad i, og som vi ser på som ulempe. Men at jobben er bra “til tross for” disse ulempene.

Min jobb er å reise. Mye. Jeg vet enkelte ser det som et offer. At det er noe de bare må gjøre for å kunne utføre jobben.

Jeg har vært så heldig å ha greid å endre fokus på akkurat det.

Nå er det å reise så mye egentlig en glede, en inspirasjon og en hygge.

 

Hver jobbreise har et eller annet potensiale til også å bli en liten ferie, en nytelse eller en anne form for opplevelse.

 

Alle må jo gjøre seg opp en status i forhold til hvor mye penger de vil bruke privat på jobbreiser. Men jeg har funnet ut at det er et godt arbeidsmiljøtiltak for meg selv å bruke ressurser på at jeg har det best mulig på mine reiser.

På den måten tror jeg at jeg bli mindre lei over tid, og sjansen for at jeg vil forbli en lojal skattebetaler inn til det fantastiske Kongerike Norge i lang tid ennå er større.

Derfor gleder jeg meg til dagens reise til Åre i Sverige hvor jeg skal holde foredrag for to NAV avdelinger som skal slå seg sammen. Fordraget skal foregå på “Copperhill Mountain Lounge” i morgen tidlig klokken 09.00. Så jeg reiser i ettermiddag.

Joda, jeg skulle gjerne vært hjemme foran peisen sammen med min tre år gamle Marie, og kjæresten min i kveld. Men når jeg nå uansett må ut på reise, så har jeg bestilt bort på restauranten på hotellet, og bestilt en seks retters smaksmeny meny med vin til.

Dette har jeg ofte for vane å gjøre når jeg kommer til nye steder. Å finne den beste restauranten, ringe og bestille bord til èn for å sitte der og nyte mat, god vin, hyggelig atmosfære og uten andre forpliktelser enn å holde notatboka mi med selskap

 

Her spiser jeg middag ved et bord til én person på Boen Gård i Kristiansand.

Kveldens måltid skal nytes med fantastisk utsikt til fjellheimen der oppe i fjellene Jämtland!

Så jo, jeg skal på reise. Skulle gjerne vært selve reisen foruten. Men når jeg nå uansett skal på reise, så har jeg gitt meg selv opplevelser å glede meg til!

Og dermed endrer ikke bare fokuset mitt seg, men også situasjonen. For det er noe annet å sitte i en restaurant med fantastisk mat, enn å sitte alene på rommet med en hamburger fra et isopor-beger.

 

Hva kan du gjøre for å gjøre dine jobbreiser mer til en nytelse, enn en plage?

https://www.anderstangen.no

 

#jobbreise #fokus #bordetsgleder #bordtilen #motivasjon #omstilling #åre #copperhill


You may also like