April 23

Påsketur i Nordsjøen med gul kjeledress

0  comments

Noe av det jeg elsker aller mest ved jobben min er å komme meg rundt i hele landet , og få møte alle de fantastiske folka som hver dag holder på å bygge landet vårt. I Nordsjøen går arbeidet for full maskin enten det er jul eller påske.

 

Derfor var det en stor glede å bli invitert på påsketur ut til til splitter nye Johan Sverdrup feltet utenfor Stavanger. Etter å ha fått papirer på at jeg var frisk nok til å jobbe off-shore gikk turen med helikopter fra Stavanger og ut til en tre uker gammel boligplattform som de kalte for LQ.

 

1100 kvinner og menn var på jobbe denne påsken. Mange av dem i gul kjeledress. Det sto vanvittig mye god mat på bordet. Lammestek, kalve-entrecote og helstekt kveite var bare noe av godsakene.

 

Kalve-entrecote

 
 

Min oppgave var å underholde og motivere under mitt fast motto; Motiverende Moro Med Mening og foredraget “It´s all in the huggu”.

Målt ut i fra respons var de aller fleste veldig fornøyd med påske-motivasjonen og påske-underholdningen jeg hadde å bidra.

 

Fire foredrag på fire ulike steder holdt jeg på Johan Sverdrup Feltet i påsken

 
 

Selv har jeg en påske-tradisjon som går ut på å se filmen “Fjols til Fjells”, og det gjorde jeg denne gangen også. På lugaren.

 

Filmen “Fjols til Fjells” hører med til påsken, selv om den å sees fra YouTube på en lugar i Nordsjøen

 
 
 
 

Uansett hva en måtte mene om oljeindustrien i klimaperspektiv er de fleste enige om at verden trenger energi, og at vi vil være avhengig av olje og gass i noen tiår til. Når jeg så møter då dedikerte mennesker som jeg fikk møte her ute i påsken, så blir jeg bare mer overbevist om at den kompetansen oljenæringen har vil være en del av løsningen på klimakrisen. Enten det innebærer CO2 lagring og fangst, eller etablering av hav-vind anlegg langt ute til sjøs.

 
 

Flinke folk var det i alle fall. Hyggelige var de også.

 

Jeg reiser gjerne offshore igjen.


You may also like

MIN EGEN LILLE HØSTLANSERING!

MIN EGEN LILLE HØSTLANSERING!

Er så tøff atte…

Er så tøff atte…