September 14

Stoler du på magefølelsen?

0  comments

Denne uka holdt jeg foredrag under Sergels frokostseminar i Oslo med undertittelen “Øk lønnsomheten med magefølelse og intuisjon”. En ganske hårete tittel satt av arrangøren, men jeg mener det er dekning for påstanden. Jeg kommer gjerne til din bedrift eller organisasjon for å snakke om emnet også.

 

Forskning fra 1999 har vist at 95 av de beslutningene vi tar i løpet av en dag er basert på ubevisst kunnskap. Også kalt intuisjon eller magefølelse. Det som forundrer meg da er hvorfor vi ikke øver oss mer på å bruke magefølelsen og intuisjonen riktig.

 

Når vi tar beslutninger i en bedrift eller en organisasjon så er vi ofte flinke til å samle inn tall, swap analyser, sammenligninger. Så vurderer vi disse, og har et bevisst forhold til feilkildene i materialet vi har fått. Så er det altså mye som tyder på, at når beslutningen tas så er det mye magefølelsen, intuisjonen som tillegges mest vekt. Uten kanskje å ha reflektert så mye over at også magefølelse og intuisjon har feilkilder som vi bør være klar over.

 
 

Noen ganger føler vi at må velge mellom magefølelsen og logikken. Logisk tenkning har vi øvd oss på. Men øver vi like mye på å bruke magefølelsen riktig?

 

Øver vi oss på å lytte til magefølelsen og intuisjonen så vil kanskje våre beslutninger også bli bedre. En undersøkelse fra professor Paul Ekman (USA) konkluderer med at :

 

“Mennesker med lang meditasjons-erfaring skårer mye høyere enn politifolk, advokater, psykiatere, tollere, dommere og Secrete Service-agenter når det gjelder å gjenkjenne følelser”

 

Å gjenkjenne følelser er da også av de viktigste kvalitetene for å få til gode relasjoner i et arbeidsmiljø, i en familie, i en organisasjon i et land, eller på en planét. Og dette kan vi altså øve på, og bli bevisste på i våre liv. Enten det er arbeidsliv, seksualliv, privatliv eller familieliv.

 

Bruke av magefølelse og intuisjon i ledelse er et tema som har blitt mer og mer tatt på alvor den siste tiden. Blant annet er det på BI skrevet en doktoravhandling om magefølelse og intuisjon i ledelse.

 

Foredraget mitt om emnet har den foreløpig tittel: “Tenk med magan”, og som alltid når jeg holder foredragene legger jeg ikke komikeren i meg på på hylla. Så dette er, som alle mine andre foredrag laget med motto: “Motiverende moro med mening”.

Jeg kommer gjerne til dere for å holde dette foredraget.

 

Om du er interessert så send en mail til: amt-jobb@online.no, eller bruk kontaktskjemaet her:

https://www.anderstangen.no/booking

 
 
 

 

You may also like

Gulrotkake-teorien.

Gulrotkake-teorien.

MIN EGEN LILLE HØSTLANSERING!

MIN EGEN LILLE HØSTLANSERING!