April 1

Tenk om det går bra!

56  comments

Jeg skal være ærlig. 12.mars våknet jeg med en trygg jobb og en trygg inntekt. Morgenen 13.mars var alle oppdrag kansellert, og alle inntekter ut året borte. Og jeg er langt fra alene.

Men jeg nekter jeg å gi opp. For når noe visner bort, vokser noe annet fram. Det skriver jeg litt om her. Så har jeg en oppfordring til oss alle, men særlig til den delen av norsk næringsliv som ikke er direkte rammet av nedstengningen.

 

Jeg gjør mitt beste for å være optimist. Å være optimist betyr ikke å være spåmann og tro og mene noe om hvordan framtida blir. Å være optimist er å gjøre det beste, det optimale, ut av situasjonen.

Noe av det jeg tilbyr kan leveres digitalt.

Hadde det ikke vært morsomt med skjult teater på deres videomøte på Zoom, Teams WhereBy eller hvilken plattform du bruker.

Han håpløse nyansatte som er med for første gang?

Eller den “glætte” konsulenten som er innom for å motivere til innsats i en tung tid?

Eller kanskje han byråsjefen, statssekretæren som kommer for å gi gode råd til din bedrift, som viser seg ikke å være gode i det hele tatt. Bare veldig rare.

 

Eller et skreddersydd foredrag levert eksklusivt til dere live på nettet? Jeg skal neste uke holde et slik møte for en stor fagforening klokka 10.00 på formiddagen.

 

Synes du noe av dette høres gøy ut, så ta kontakt. Bruk kontaktskjemaet nederst på denne siden.

Nå går jo mye av tiden også med til å være sammen med fem-åringen Marie som ikke er i barnehagen. Å bli malt i ansiktet og slike ting:

 

Men det er også tid til å tenke nye tanker. Lage nye idéer, og ikke minst utvikle nye digitale tilbud

 

Jeg har for eksempel laget et kurs i relasjonsmekanismer som ligger u

te på “Mitt Leder Univers”. Det kan du sjekke ut her: https://mittlederunivers.mylearnworlds.com/course?courseid=anders-tangen-mellom-oss-mekanismer-i-relasjoner-og-hvordan-hndtere-dem

 

TENK OM DET GÅR BRA

Hvordan markedet vil være for både hoteller, restauranter, event-makere og sånne som meg når vi en gang kommer gjennom denne krisa vet vi ikke. Det er lett for alle som ser kriseremmade å grave oss ned og tenke at nå er det bare å gi opp alt å bli NAV-er resten av livet.

Men tenk om dette går bra? Tenk om folk også etter krisen har samme behovet for å klippe håret sitt? Tenk om folk i enda større grad får lyst til å gå ut for å spise, og bo på hotell. I det hele tatt leve livet igjen! Så kan det jo også hende at mange har brukt mindre penger enn normalt den siste tida, og vil ha mer penger å bruke på opplevelser. For de fleste er jo tross alt ikke direkte rammet av nedstengningen, og har sine vanlige inntekter.

 

Selv har jeg bestilt bord på restauranten “Statholdergården” til høsten. Jeg har også en hotellovernatting i Svolvær som venter på meg. Jeg har gjort det litt i ren trass mot Corona-viruset og krisa vi nå er i. Jeg klamrer meg til håpet og håper jeg vil ha råd til å gjøre hyggelige ting til høsten, og smittevernrestriksjonene igjen gjør det mulig å gå ut og hygge seg.

 

TENK HØST NÅ OG GI HÅP

Min oppfordring nå er å gi håp og optimisme til de mest rammede næringene nå. Bestill bord på en restaurant, bestill en hotell overnatting, book en musiker til eventet, book en foredragsholder til et fredags-seminar til høsten allerede nå. Det betyr så uendelig mye for disse bransjene at de ser at det er litt bevegelse i ordrebøkene til høsten. Noe å se fram til, og noe å vise fram til banken når banken skal vurdere lønnsomheten til restauranten, hotellet, eventbyrået eller foredragsholderen. Så er jo ikke dette noe du skal betale nå, men senere når du skal på den restauranten, bo på hotellet eller får den gode kulturopplevelsen. Likevel vil det bety veldig mye for de du bestiller fra allerede nå.

 

Det er lett å tenke: Tenk om dette ikke går, og hotellet går konkurs? Men hvorfor ikke snu på det: Tenk om det går helt bra? Vi bor i et land med sterke økonomiske muskler, og jeg regner med at offentlig sektor til høsten får en marsjordre fra Regjeringen om å arrangere konferanser og seminarer på hoteller, spise ute på restauranter og booke innhold fra både musikere, artister, lyd-firmaer og foredragsholdere nettopp for å få hjula i gang igjen. Vi så lignende utstrakte hender til rammede næringer etter finanskrisa, men nå er det litt andre næringer som rammes.

 

Likevel, før den tid kommer skal vi fortsette med å holde oss mest mulig hjemme. Vaske henda ofte og godt. Og holde avstand når vi må ut. Tallene tyder nå på at tiltakene virker, og jo flinkere vi er nå, jo kortere tid går det til vi igjen kan leve mindre unormalt enn vi gjør nå.

 

Ta vare på hverandre alle sammen. Tenk høst! Den skal bli fin. Og er vi flinke i dugnaden, så får vi kanskje en tilnærmet normal sommer før den tid. Lykke til!


You may also like